MAMMA, LOTTA ELLER ANNAN VUXEN SOM GÖR GOD LASANGE
SKRIV EN KORT BESKRIVNING PÅ HUR NI GÖR!
Puss
Västenbottensost är kanongod!
Västerbottens är nog svår att hitta i Chile va? Ta inte cheddar i alla fall, det är lite fel smak på den (fast det kanske funkar ändå?). Det ska vara en ost som smälter bra, nåt som de brukar köra till gratinering. Inte "torr" ost som parmesan alltså.
Sen gör jag en lös köttfärssås och en bechamel (jag bottenreder, smälter typ 5 msk smör, vispar ner 5 msk mjöl och sen i med en liter mjölk innan det bränns, koka upp under omrörning och dra ner värmen och låt småkoka 5-10 min så smakar den mindre mjöl).
Sen varvar man bara lasangeplattor, bechamel, köttfärs och ost. Bechamel underst, plattor på den. Den är det inte så noga i mitten. Överst ost och bechamel. Jag brukar försöka få i minst 4 lager plattor.
Köttfärssås; Stek lök och vitlök tillsammans med köttfärs. Häll på vatten och tomatpure (eller en burk krossade tomater) Salta och peppra. Låt stå och puttra tills nästan all vätska har kokat in.
Vit sås: Smält smör i em kastrull (ca 2 matskedar) rör i 2 matskedar mjöl när det blivit en tjock röra häller du på ca 4 dl mjölk. Salta och peppra. Låt småkoka i ca 10-15 min.
Häll lite vit sås i formen lägg på ett lager lasagnaplattor. Lägg på köttfärssås lite vit sås och lite motsarella. Lägg ett nytt lager lasagnaplattor och fortsätt så till du har tre eller fyra lager. Häll på resten av den vita såsen äverst och strö riven ost på Som Snapshot skrev, det måste vara en fet ost så att den smälter. In i ugnen på 200 grader i ca 20 min. det här är ett recept för 4 personer. Ska du göra för fler så ökar du på. Hoppas att det blir gott! Kramar